Nieuwbouw

Afbouwgarantie

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt krijg je met allerlei zaken te maken. Wie een nieuwbouwhuis koopt wil weten wat een bouwdepot is, hoe het werkt. En als je een nieuwbouw woning koopt dan beperk je de financiële gevolgen als je aannemer failliet gaat, namelijk door een afbouwverzekering die je afbouwgarantie geeft.

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is er wanneer je tegen het probleem aanloopt dat je oude woning nog niet verkocht is en om de dubbele woonlasten te beperken. En hoe regel je het lenen en de financiering bij het kopen van een nieuwbouw woning? Hoe zit het met bouwrente, afbouwgarantie en dergelijke?

Depot (-bouw)

De benodigde hypotheek wordt in een depot gestort als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht. De bouw hiervan gaat in bouwtermijnen. Deze bouwtermijnen worden betaald van het vermogen dat in het bouwdepot gestort is. Al vanaf het begin betaal je rente over de totale hypotheek, maar over het aanwezige bedrag dat in het bouwdepot zit ontvang je rente. Deze rente is vaak gelijk aan de rente die je betaalt over de totale hypotheek. Als je je woning gaat verbouwen is er soms ook sprake van een bouwdepot.

Afbouwverzekering

Het kan je zomaar overkomen: je koopt een nieuwbouwhuis en de aannemer gaat failliet. De woning is nog niet afgebouwd. Daar zit je dan. Het faillissement van de aannemer hoeft geen problemen te geven, mits de aannemer een afbouwverzekering heeft. De afbouwverzekering garandeert dat je nieuwbouwwoning zonder extra kosten wordt afgebouwd, mocht de aannemer failliet gaan.

Laat uw KOOP-Aanneemovereenkomst altijd controleren door een onafhankelijk deskundige!